2012

 

SIZE

115 m2

 

TYPE

Commission

 

PROGRAM

Apartment and Extension

 

TEAM

Laust Sørensen

 

 

 

On Frederik VI's Allé we have rebuilt and renovated a 4 bedroom apartment and built a conservatory and a terrace for the small garden.

 

The property was built in 1905 and designed by architect Eugen Jorgensen. The classical virtues emerges here, and it was important for the owner and the municipality to make a conservatory which location, size and materials elegantly fitted into the neighborhood's original plan.

 

The developer's great desire was to move the small kitchen situated towards the back yard to a central location in the apartment. A large family kitchen was established in the apartment's corner, with Frederik VI's Allé to one side and the private garden space on the other . Two tall doors gives access from the kitchen to the sunny conservatory, which offers access to the terrace with stairs to the private garden. The apartment is furnished with great consideration of the property's original features.

 

The apartment was selected by DR for "Denmark's most beautiful homes" in 2012.

 

 

FREDERIK D. VI´S ALLÉ FREDERIKSBERG